Corona virus – Huisartsenpraktijk Braak – Zuid-Scharwoude
Koog 14 1722 EM Zuid-Scharwoude Tel:0226-312424 Spoed toets 1
Header afbeelding

Corona virus

Heeft u een afspraak?

Kom op de afgesproken tijd naar de praktijk. Draag een mondkapje en houd 1,5 meter afstand. U kunt plaatsnemen in de wachtkamer. De dokter of assistente komt u dan halen als u aan de beurt bent.

Bereikbaarheid huisarts

Ondanks de versoepelingen, is Corona nog wel aanwezig. Uiteraard is uw huisarts bereikbaar voor vragen of klachten waarover u zich ongerust maakt. Contact opnemen met de praktijk kan via de telefoon of via de website (herhaalmedicatie, bericht sturen, het zogenaamde e-consult, uw dossier en uitslagen bekijken). De huisarts en/of de doktersassistente bekijkt dan samen met u wat in uw situatie het beste is om te doen.

Om ervoor te zorgen dat patiënten veilig gezien kunnen worden op de praktijk, zullen we u – als u belt om een afspraak te maken – uitvragen of u klachten heeft die horen bij Corona. Hierdoor kan de wachttijd aan de telefoon wat oplopen.

Kom niet zonder afspraak naar de praktijk

Blijf thuis wanneer u een of meerdere klachten heeft zoals verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts (38 graden of hoger). Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft. Was vaak uw handen met zeep. Nies en hoest in uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes. Geef anderen geen hand en houd 1,5 meter afstand.

Quarantaine- en isolatieregels

Wat moet u doen als u zelf Corona heeft of iemand die u kent? Kies wat uw situatie is op de website van de overheid en lees precies wat in uw geval het advies is.