Online regelen – Huisartsenpraktijk Braak – Zuid-Scharwoude
Koog 14 1722 EM Zuid-Scharwoude Tel:0226-312424 Spoed toets 1
Header afbeelding

Online regelen

Op onze website kunt u 24 uur per dag snel, veilig en online contact met uw huisarts hebben. Met uw eigen account logt u veilig in op het patiëntenportaal en hoeft u niet elke keer opnieuw uw gegevens in te voeren. Naast het portaal zijn ook andere vormen van zorg op afstand mogelijk. Hieronder worden ze toegelicht:

  1. Zelf-triage: voordat u de praktijk belt of online een afspraak inplant, kijk eerst zelf op de website van Thuisarts. Dit is een betrouwbare website, die door onze assistentes ook wordt gebruikt om  zelfzorg adviezen te geven.
  2. Inzien uitslagen laboratoriumonderzoek: u kunt de uitslagen van onderzoek van uw bloed, urine etc. bekijken in de patiëntomgeving van het ziekenhuis, of in het patiëntenportaal op onze eigen website. Heeft u vragen over uw uitslagen? Stuur ons dan gerust een bericht.
  3. Afspraken maken: log in op het patiëntenportaal om de beschikbare dagen / tijden te zien en plan uw afspraak.
  4. Aanvragen herhaalrecepten: log in op het patiëntenportaal en kies uit uw medicatielijst de medicatie die u wilt herhalen. Lukt dit niet? Bel dan (24 uur per dag) de praktijk en kies 2 voor de receptenlijn. Spreek een bericht in met uw naam, geboortedatum en de medicijnen die u wilt bestellen.
  5. Bericht sturen / E-consult: log in op het patiëntenportaal en typ uw bericht aan de huisarts. U kunt bij het bericht ook een foto toevoegen, bijvoorbeeld om een plekje / wond te laten beoordelen. Wij vragen u vooral gebruik te maken van het portaal, omdat mailen met de praktijk minder veilig is: uw mail kan onderschept worden of verkeerd terecht komen. Uw bericht wordt binnen 2 werkdagen beantwoord.
  6. Video-consult: in overleg met de huisarts kunt u beeldbellen, in plaats van langskomen op de praktijk. Bel de assistente om een afspraak in te plannen.
  7. Thuis meten: voor sommige metingen hoeft u niet perse naar de praktijk te komen. U kunt thuis uw gewicht meten, het zuurstofgehalte in uw bloed meten (wij lenen u hiervoor een meter uit) of 24 uur lang uw bloeddruk monitoren (wij lenen u hiervoor een meter uit). Neem contact op met de praktijk om te overleggen of u gebruik kunt maken van deze mogelijkheden.

Hulp nodig bij het gebruik van het patiëntenportaal? Bekijk de gebruikershandleiding en de instructievideo’s over het gebruik van Uw Zorg online via de app en de website van uw zorgverlener.