Online regelen – Huisartsenpraktijk Braak – Zuid-Scharwoude
Koog 14 1722 EM Zuid-Scharwoude Tel:0226-312424 Spoed toets 1
Header afbeelding

Online regelen

Op onze website kunt u 24 uur per dag snel, veilig en online contact met uw huisarts opnemen. Hieronder worden ze toegelicht:

  1. Inzien uitslagen laboratoriumonderzoek: u kunt de uitslagen van onderzoek van uw bloed, urine etc. bekijken in de patiëntomgeving van het ziekenhuis, of in het patiëntenportaal op onze eigen website. Heeft u vragen over uw uitslagen? Stuur ons dan een bericht.
  2. Afspraken maken (24 uur per dag): Doorloop op de website de vragen en geef aan wanneer u niet beschikbaar bent om een afspraak in te plannen. Voor spoedeisende zaken belt u de praktijk of – buitenkantooruren – de huisartsenpost.
  3. Aanvragen herhaalrecepten: log in op het patiëntenportaal en kies uit uw medicatielijst de medicatie die u wilt herhalen. Lukt dit niet? Stuur ons een bericht, of bel (24 uur per dag) de praktijk en kies 2 voor de receptenlijn. Spreek een bericht in met uw naam, geboortedatum en de medicijnen die u wilt bestellen.
  4. Bericht sturen / E-consult: Volg deze link en stuur ons een bericht. U kunt bij het bericht ook een foto toevoegen, bijvoorbeeld om een plekje / wond te laten beoordelen. Uw bericht wordt op werkdagen binnen 24 uur beantwoord.
  5. Video-consult: in overleg met de huisarts kunt u beeldbellen, in plaats van langskomen op de praktijk. Stuur ons een bericht om een afspraak in te plannen.
  6. Thuis meten: voor sommige metingen hoeft u niet per se naar de praktijk te komen. U kunt thuis uw gewicht meten, het zuurstofgehalte in uw bloed meten (wij lenen u hiervoor een meter uit) of 24 uur lang uw bloeddruk monitoren (wij lenen u hiervoor een meter uit). Neem contact op met de praktijk om te overleggen of u gebruik kunt maken van deze mogelijkheden.
  7. Zelf-triage: voordat u de praktijk belt of online een afspraak inplant, kijk eerst zelf op de website van Thuisarts. Dit is een betrouwbare website, die door onze assistentes ook wordt gebruikt om zelfzorg adviezen te geven.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van het patiëntenportaal? Bekijk de gebruikershandleiding en de instructievideo’s over het gebruik van Uw Zorg online via de app en de website van uw zorgverlener.